PALAČINKE z ROŽMARINOM in DUŠENIMI JABOLKI

Testo:
35 dag moke (pol ostre, pol mehke moke)
2 vejici svežega rožmarina
4 jajca
½ l mleka
radenska
sol

Nadev:
Jabolka - sladka, nekaj žlic belega vina, maslo, sok pol limone, 3 žlice sirupa po okusu, pest rozin (lahko tudi brez) in sladka smetana za preliv

Priprava:
Iz sestavin za testo pripravimo maso za palačinke v katero smo dodali drobno sesekljan rožmarin in spečemo palačinke.
Olupljena in na krhlje narezana jabolka dušimo na maslu, dodamo nekaj žlic vina in mešamo cca 10 minut, da iz jabolk dobimo gost nadev. Odstavimo, po okusu sladkamo s sirupom, dodamo limonin sok in rozine. Vsako palačinko namažemo z jabolčnim nadevom in zvijemo.
1.Namazane palačinke zložimo v z maslom namazan pekač, prelijemo s tekočo sladko smetano in v pečici  pečemo cca 20 minut na 200 st.C, da se lepo zapečejo.
2.Palačinke lahko pečemo namesto v pečici tudi v ponvi. Namazane palačinke zložimo v trikotnik, v ponev damo malo masla, nanj položimo palačinke in jih spečemo najprej na eni strani, jih obrnem in spečemo še na drugi strani. Ponudimo tople.